Bear with me, det här är ju trots allt mitt första inlägg. Kan ta lite tid innan jag hittar formen. Alltså inte matformen. Sen så kan jag avslöja att jag inte käkade det här igår. Kamera på villovägar och brist på tid. Men anyway, nu börjar vi!

Jag började med att hacka lite vitlök till klyftpotatisen. Enligt boken Kitchen Confidential så ska man alltid hacka vitlöken med kniv. Att använda vitlökspressen är ett helgerån. Skälet till att jag gör det är för att jag tycker det är roligare att hacka och så smakar det mer.

Vitlök

Använde färskpotatis till klyftisarna och det blev ovanligt bra, hällde på lite olivolja, grovt salt, Vegeta, svartpeppar och blandade det. Sedan la jag på lite färska rosmarinkvistar, in i ugnen på 200 grader med folie på det första 25 minutrarna, därefter utan i en kvart till. Lovely!

Klyftpotatis

Så tar man tag i den benfria karrén som ser lagom smaskig ut när den ligger i tråget men det blir den.
Min favoritkrydda just till karré är Knorrs Kött & Grillkrydda, den ger en bra bas som man kan spinna vidare på. På med lite mer svartpeppar, vegeta, hacka i lite färsk grekisk basilika, häll på lite olivolja och balsamvinäger, låt det dra åtminstone en kvart och Voilá! Då har man en jättegod marinad. Stek dem sen i en räfflad grillpanna på medelhög värme (4:an-5:an) tills de inte är blodiga längre så har du ett billigt gott kött med mycket smak.
Det blir supergott.

Benfri karré

Gjorde en djupdykning i kylen och hittade mina bortglömda rödbetor och då måste de såklart vara med på tallriken. Skalade dem, lät dem koka tills de blev mjuka och tog sen i en klick smör efter att jag hällt av vattnet. Inte alls jobbigt, extremt underskattat och väldigt gott. Gjorde en sås på skyn från karrén och så var det klart.

Tidsåtgång ca 45 minuter allt som allt.

Karré med klyftpotatis & varma rödbetor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

4 comments on “Karré med klyftpotatis & varma rödbetor”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *