Nu skippade jag bilder på hur jag hackar morötter, jag förutsätter att alla vet hur man gör 😀
Det ni ser på bilden här är faktiskt fuskkyckling, eller fuskkyckling och fuskkyckling, jag har inte marinerat den.
Jag och sambon har en enorm förkärlek för Signums citron & örtmarinerade kyckling så det är den ni ser på bilden. Tyvärr så kan marinaden variera kraftigt, den här gången var den inte alls lika god som annars.

Kyckling

Anyway, hade i lite färska morötter (knippmorötter), klyftade lite lök, hackade grekiska basilika, på med lite vitlök, olivolja, salt, peppar för att få mer smak på det. Nu i efterhand så borde jag nog haft morötterna under kycklingen, de var lite…. krispiga 🙂

Kyckling

In i ugnen i 35-40 minuter på 200 grader, de sista 5-10 minutrarna brukar jag sätta på grill.

Kyckling

Ser ni vilken fin färg det blev? Och morötterna var smaskiga 🙂

Kyckling

Duka upp på tallrik med Uncle Bens långkorniga ris (Vet ni inte hur man kokar ris så får ni baske mig läsa på baksidan av förpackningen, det gör jag! 😉 ) till kycklingen. Det behövs ingen sås till det här för kycklingen är saftig i sig, såvida du inte glömmer den i ugnen en timme eller så. Då smakar den sågspån.
Men vill du ha lite extra smak på riset så kan du ta lite av spadet från kycklingen som finns i formen. Den är förresten jättebra att göra sås på men det förklarar jag en annan dag.

Kyckling

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Kyckling med ugnsstekta grönsaker & ris”

  1. Jag har aldrig testat Stinas kyckling. Den är alltsÃ¥ god, menar du? Värd att testas eller? 😀
    Ris gör jag ALLTID i min riskokare! Den är min bästa vän i köket! 🙂

    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *