Hittade receptet på Tasteline och det funkade bra.
Låt er inte luras av det äckliga utseendet, skenet bedrar.
Dubblade satsen och använde Willy´s urkärnade svarta oliver. De smakade jättegott!
Måste dessutom slå ett extra slag för sardeller. Har alltid tyckt att nä fy, fisk i mat som inte är fiskrelaterad låter ju döäckligt men nu är jag kär i mina sardeller sen den gången jag hade det i Ceasardressingen.
Så nu vet ni. Det är en BASVARA, väldigt viktig sådan. Häpp!
0,5 st citron(er)
1 msk kapris
0,5 dl olivolja
peppar
persilja
salt
3 st sardellfiléer
300 g svarta oliver, urkärnade
1 st vitlöksklyfta(or)
Tillagning:
Vitlöken pressas och alla ingredienser körs i matberedare till en grov eller finare massa efter önskemål. Purén smakas av och läggs upp på ett fat.