Jag börjar väl med nyårskycklingen då 🙂 I och med att vi hade knytis så gjorde jag kycklingen och ingenting annat men till den så serverades det potatisgratäng, örtsås, sallad, bröd etc. Det här är ett riktigt storkok för jag använde 2 kg kycklingfileér.

Till marinaden:

Skalet från 3 citroner
Olivolja
Salt
Peppar
Vegeta
Basilika

Blandade allting i en stor balja, (för övrigt min bakbalja, 20 pix på Fyndhörnan, klockrent) och lät det dra åt sig i en timme eller två.

Sedan la jag dem på en form, ugnen på 200 och inne i ca 30 minuter. Det varierar beroende på ugn, massa osv osv. När jag tog ut dem så la jag dem i en kastrull och forslade till festen. När du gjort kycklingfiléer och vill skära i dem så vänta en 15 minuter. Då hinner köttet dra ihop sig och det blir inte lika gummigt. De ser ju inte skitroliga ut själva men till potatisgatäng och örtsås så blev det mumma. Och de var hur möra som helst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “NyÃ¥rskyckling”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *