1 gul lök
strimlad oxfilé
3 morötter
½ squash
1 gul paprika
5-6 champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
2-3 matskedar creme fraiche
1-2 fp Milda mat
1 köttbuljongtärning (alt. kalv)
salt & peppar
2 msk soya

ev. purjolök, palsternacka, rotselleri etc.

Hacka och fräs löken tillsammans med den strimlade oxfilén. Dela champinjonerna i den storlek du önskar och fräs dem tillsammans med köttet. Klutta i creme fraiche och häll på grädden. (för ett smalare alternativ så kan du använda mjölk med maizenaredning).

I med buljongtärning, soya, salt & peppar och hackad eller pressad vitlök. Låt småputtra på låg värme i ca 10 minuter. Ha därefter i morötter och squash i valfritt format, jag brukar stava dem. Låt puttra tills de är så mjuka som du vill ha dem. 1-2 minuter innan du tar grytan av plattan så har du i paprikan. Smaka av med kryddor och servera sen ihop med ris eller potatis.

Ev. kan du ha i nån dl rödvin om du vill ha lite mer smak på grytan. Eller om du har vin hemma 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

3 comments on “Oxfilégryta”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *