kycklingris.jpg

Ingredienser
2-4 kycklingfileér
parmesan
salt & peppar
olika kryddor till marinaden
olivolja
4 dl vildris
½ squash
7-8 champinjoner
några vitlöksklyftor

Marinera kycklingen i lite olika kryddor. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Tärna squashen och dela champinjonerna i mindre bitar.

Fräs på kycklingen så att den får lite färg, lägg dem sedan i en form och hyvla/riv parmesan över. In i ugnen på 200° i ca 10 minuter. Under tiden kycklingen är i ugnen steker du på champinjonerna så att vätskan försvinner. Krydda och pressa i några vitlöksklyftor. Ha sen i squashen och fräs på allting i ca 2 minuter. Inte längre för då blir squashen mjuk och äcklig.

Lägg upp på fat och servera med en god sallad eller nåt gott bröd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *