Jag hittar så mycket recept och annat läsvärt på nätet som jag alltid tänker att jag ska dela med mig av. Ibland tar det dessutom 100 år innan jag ens testar recepten så då blir det kanske inte ens av att jag delar med mig av dem. Så nu har jag infört Fina Fredag!
På fredagar, (kanske inte alla, I know my limits) så tipsar jag er om sånt som jag själv skulle vilja testa eller gillar.

Först ut är det här inlägget om mat och kinkiga barn. Ulrika har skrivit ett så himla bra inlägg om varför man inte bara ska ge barn det de gillar (oftast falukorv, fiskpinnar & annat onyttigt). Läs det. man tänker verkligen till!

Jag tror fullt och fast på devisen: ”De med flest kort i plånboken vinner”. Nu pratar inte jag om AMEX eller diverse kreditkort utan alla medlemskort som några tycker är världens otyg. Tack vare dem får jag hem tidningen Buffé och Mersmak och ibland är de verkligen en höjdare.

Som i nya numren.

Tidningen Buffe:
Ett reportage om pannkakor som heter duga. Vi äter inte mycket pannkakor här hemma och på sistone har jag bytt ut en del ingredienser till havremjölk och dinkelmjöl men jag blir ruggigt sugen på en pannkaksfest snart. Lite dekadent sådär. Bara den där kolakrämen får mig att vilja ta en tur till butiken och köpa kondenserad mjölk.

Sen hade de recept på 4 soppor och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att testa alla. Tyvärr finns bara tomatsoppan ute än så länge. Jag försöker införa att vi äter vegetariskt en gång i veckan åtminstone. För det mesta blir det släta soppor (jag vet, så dålig fantasi) men den här auberginegratängen är jag riktigt nyfiken på.

Mersmak har ett recept med laxrulle med wasabi och cream cheese som jag tror är riktigt gott. Är en riktig sushiofil och på sistone har jag tom. gått över till sashimi dvs. skippat riset.

Apropå mitt vegetariska tänk så låter även bön- och jordärtskockssoppa samt pasta med mandel- och paprikapesto som nånting som borde testas i mitt kök.

För er som är det minsta matintresserade så har ni säkert hört att det släppts en ny kokbok som heter Om jag var din hemmafru från bloggen med samma namn. Jag har faktiskt inte följt den eller ens bläddrat i boken (men jag ska) men jag blev så himla nyfiken eftersom alla lovordade den på Twitter. Jag hittade lite recept på nätet frånb oken och jag tycker att alla verkar riktigt lovande. T ex. Fiskkakor med varm avocadosoppa eller bananpannkaka. Vem vill inte äta bananpannkaka liksom?

Vill ni också vara med på Fina fredag? Skriv ett inlägg om det ni vill tipsa om och länka hit eller skriv en kommentar till det här inlägget så jag vet var jag ska kolla. Sen borde jag väl lyckas göra nån sorts sammanställning. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Fina Fredag #1”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *