Hälsade på en kompis och de skulle äta köttfärspaj till lunch. Blev så himla sugen på att göra en själv och ville då testa en pajdeg på keso eftersom min jobbarkompis tipsat om det. Hade inget klockrent recept så jag komponerade ihop ett recept allt eftersom. I efterhand så inser jag att nåt fett hade varit bra att ha i pajdegen så jag lägger till det i receptet.

Ingredienser:
2 dl soja mjöl
125 g keso
3/4 dl sesamfrön
3 msk vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller rapsolja.

Alla mina pajformar är ute på vift efter en tjejkväll och de är dessutom VÄLDIGT fula så jag pep förbi Lagerhaus och köpte den tuggummirosa skapelsen för 89:-. Som hittat. 🙂

Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna ovan i en bunke och platta sedan ut degen i pajformen. Grädda i ugn i 10 min.

Inviger nya pajformen & testar deg på keso och sojamjöl.

Jag gjorde som så att jag fräste 1 hackad gul lök och 500 g blandfärs i en stekpanna och gick loss bland kryddorna. Jag mätte inte upp nånting utan hade i spiskummin, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar, tomatpuré, basilika vitlök och salt. En fyllning kan man ju variera i all oändlighet så det behöver jag inte direkt tråka ut er med. 🙂 Vispade ihop 1 ägg, hackad gräslök och 1 dl grädde och fördelade över fyllningen när jag hällt den i pajformen. I efterhand så vet jag inte om den var så himla nödvändig men gräslöken var en god smakbrytare.

Grädda i ugn 10 min. Ta ut efter 10 min, strö över lite riven ost och grädda i 5-10 min till. Min blev ganska mörk och det kan man ju kanske undvika. 🙂 Just sesamfröna i degen gör underverk, de kan du ha i även om du gör en mer traditionell deg.

Jag kunde ju inte motstå att ta fotot tillsammans med radion som införskaffades igår. Det är just nu slagsmål om i vems rum den ska hamna. Hujedamej.

Paj

Mina ungar brukar vara lite sådär jämnskeptiska till allt så jag hade väl inga högre förväntningar på pajen men oj vad de åt!

Både lilla…
Paj

…och stora.
Paj

Sen hade vi sambon som inte tyckte att ”paj var någon riktig mat” men det slank visst ner en del ändå. 😀

Paj

Själv tyckte jag att pajdegen blev mycket godare än den vanliga så jag kommer nog köra på den här varianten hädanefter. Dessutom var den lättare att arbeta ut= win. Pajdegen passar dessutom ypperligt för den som är glutenallergiker eller kör GI.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

1 comment on “Köttfärspaj med ovanlig pajdeg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *