De här blev rejält kladdiga kan jag säga. Men med den här smeten blev de bara 9 stycken så om du vill ha en större sats så är det bara att plussa på. Testade (nästan) Underbara Claras recept och som vanligt har jag gjort lite småjusteringar och skrivit om receptet så att det passar mig.
Ingredienser:
125 g smör
2 ägg
2 dl ljust muscavadosocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
1 nypa flingsalt
100 gram mörk choklad (70%)
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser (ej sockret) i en bunke.
4. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke. När du tror at tdu vispat klart, vispa lite till.
5. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten med en slickepott. Vispa inte, då blir det inte bra.
6. Tillsätt smöret och blanda om försiktigt.
7. Klutta ner smeten i muffinsformar (jag brukar ha dem ståendes i en muffinsplåt) och fyll dem nästan ända upp. (typ ¾).
8. Tryck ner den mörka chokladen i mitten i varje form (ca en ruta per muffins) och grädda sedan i mitten av ugnen i 8 min. Då blir de verkligen tokkladdiga och gör man kladdkakemuffins så ska de banne mig vara kladdiga så det så.
9. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.
10. Vispa grädde. Jag vände ner en sked citronmarmelad från Robertsons i grädden. En liten god överraskning där man minst färväntar sig det. 🙂
11. Klicka på grädde och dekorera med vad du vill. Jag hade några gröna och gula kiwis som behövde tas om hand och i vår frys finns det alltid hallon. Funkar till det mesta. 🙂
![Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...](http://www.linkwithin.com/pixel.png)
Men Lena, jag som precis stoppat mig från att ta tredje bullen så kommer du med detta! ooooohhhhh