Jag började med det här receptet på inlagda rödbetor med vitlök & timjan men har modifierat det ett varv till. Har ingen aning om jag ställer till nånting med själva inläggningen nu men jag testar i alla fall. Tyckte det var lite för skarpt i smaken och hade för tillfället ingen pepparrot hemma så jag tog persiljerot. Kan som sagt gå hur som helst 🙂
Ingredienser:
1-2 persiljerötter
5 st vitpepparkorn
1 ½ dl ättiksprit, 12 %
2 ½ dl vatten
2 dl socker
1 tsk salt
5 st vitlöksklyftor
en rödlök
½ kruka timjan
1 kg rödbetor
1. Koka rödbetorna på svag värme under lock tills de är mjuka, 20-30 minuter. Spola dem i kallt vatten och dra av skalet.
2. Skala vitlöksklyftor, rödlök och persiljerötterna. Tärna persiljerötterna och skiva rödlöken.
3. Koka ingredienserna till lagen några minuter. Dvs ättiksspriten, vatten, socker, salt, 5 vitlöksklyftor, hälften av rödlöken och persiljerötterna samt några kvistar timjan.
4. Varva rödbetor, tärnad persiljerot, 5 halverade vitlöksklyftor och timjan i en glasburk.
5. Sila av lagen och häll den över rödbetorna.Sätt på lock och förvara svalt. Rödbetorna är färdiga att ätas efter en vecka.
