Untitled

Den här är mycket godare än den lÃ¥ter kan jag tala om. FrÃ¥n början är det ett Middagsfridsrecept som varit med ett par gÃ¥nger. Jag gjorde dock om det rejält. Det som är lika är typ rotfrukterna. 🙂 Funkar bra som tillbehör till tex vitlöksdoftande kyckling vilket du lätt gör genom att bryna nÃ¥gra vitlöksskivor i smör innan du lägger ner kryddade kycklingbröst. Blir väldigt god smak.

Ingredienser:

2 msk äppelcidervinäger
300 g jordärtskockor
300 g kålrot
2 msk neutral olja
1 msk vit balsamvinäger
2-3 tsk senap
½ bacon
½ persilja
salt & svartpeppar

1. Koka upp 7 ½ dl vatten och 2 msk äppelcidervinäger i en kastrull.
2. Skala och skär jordärtskockor och kålrot i 1 cm stora tärningar. Lägg i jordärtskockorna först och låt dem koka. 5-7 min.
3. Tillsätt kålroten och koka ytterligare 10 min.
4. Vispa ihop 2 msk neutral olja, 1 msk vit balsamvinäger, 2-3 tsk senap (jag använde Edvins), ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i en skÃ¥l.
5. Klipp ½ bacon i tärningar och stek det knaprigt. (Medelhög värme i ca 5-10 min).
6. Hacka ½ kruka persilja.
7. Häll av rotfrukterna och vänd ner dem i senapsdressingen. Strö över persilja och bacon.
8. Klart att servera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *