Untitled

Vi åt hemmagjorda hamburgare och då ville jag ha en rejäl coleslaw till. Den innehåller inte bara majonnäs som den klassiska utan även créme fraiche. Coleslaw kan precis som allt annat varieras i det oändliga. Riven rå rödbeta, rödkål, fänkål passar också bra i coleslaw. Vill du ha en mer vuxen slaw, tillsätt hackad rödlök.

Ingredienser:

ca 400 g vitkål
200 g morötter (2-3 st)
1 vitlöksklyfta
1 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
1 msk senap
1 msk honung
några droppar tabasco
salt & peppar

1. Koka upp 1½ – 2 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull.

2. Finstrimla vitkålen och koka den lätt i vattnet i ca 30 sek. Häll av vattnet och spola med iskallt vatten.

3. Vispa ihop créme fraiche, majonnäs, 1 pressad vitlöksklyfta, senapen, honungen,några droppar tabasco, ca 2 krm svartpeppar och 1- 2 tsk salt (ta lite salt i taget och smaka av!) i en skål och låt dra medan du skalar och river morötterna.

4. Skala och grovriv morötterna. Blanda ned morötterna och vitkålen i skålen med dressingen så att det blir ordentligt blandat. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera till tex hamburgare, nuggets eller en god köttbit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Coleslaw med sting”

  1. Cole Slaw, min favorit, Ã¥t det senast idag 🙂 NÃ¥got som ocksÃ¥ är grymt gott att ha i är pepparrot!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *