Buffén
Äntligen kommer sammanfattningen och lite halvsnygga buffébilder. 🙂
Här ser ni brödet som jag bakade från bakmixen, en stor sallad med lite allt möjligt i och kyckling!
Jag köpte fryst kycklingfilé på Willy´s och tinade dem. Ca 4 kg då vi skulle bli ett gäng, sedan marinerade jag dem i vegeta, paprikapulver, salt & peppar, rosmarin, olivolja och lite balsamvinäger. De fick marineras i 2-3 dagar i kylen.
När de skulle tillagas så grillade jag dem i ugnen på 225 grader i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. Var noga med att kolla så kycklingen inte är rosa i mitten när du tar ut dem. När jag först tog ut dem och smakade så var de ganska gummiga i konsistensen och jag började undra vad jag köpt för kyckling egentligen. Ställde ut dem på balkongen i 2-3 timmar innan festen så de fick kyla av sig. När jag sen tog in dem igen och skar upp dem så var de perfekta!
Köttet hade dragit ihop sig men de var ändå saftiga så tänk på att inte ha kycklingen för länge i ugnen. Bättre att låta den få vila en stund istället.
Tips nummer 2 är att också ha en krydda som utgör huvudsmaken, i det här fallet rosmarin. Kycklingen blev jättepopulär ska jag kanske tillägga. 🙂
Här ser ni ajvarn, hoummusen & tapenaden som jag gjorde.
Här ser ni dressingarna.
Och här är de coolaste och snyggaste brudarna på festen ;), jag och Petra, 4 månader. 😀
Kött med hemmagjort potatismos, vitlöksfrästa champinjoner och kålsallad
Om ni undrar varför bilderna är så små så är det för att det här receptet legat i utkasthögen forever.
Men nu så vill jag bli av med det 😉
Koka potatisen, marinera köttet i lite olika kryddor, här tror jag att jag använde grillkrydda som bas. Karré och grillkrydda är en skitbra kombination.
Och här ser ni de intet ont anande champinjonerna väntandes på skärbrädan. Jag klyftar dem….
… och slänger dem i stekpannan där de får fräsa på sig lite. I med finhackad vitlök… eller pressad om du är en pressare.
Stek köttet på medelhög värme, värm samtidigt upp lite smör, mjölk och kryddor på spisen som du ska ha i potatismoset.
Ta nu den färdigkokta potatisen och pressa dem eller så har du en sån där annan mojäng som jag för mitt liv inte kan komma på vad den heter nu. Blanda i den varma mjölken och rör under tiden. Ta lite i taget så att det inte blir blask utav det.
Riv kålsallad med matberedaren eller rivjärnet. Blanda i olja, vinäger, salt och krama kålen med händerna. Jag tycker den är godast färsk men vissa tycker att den ska stå ett dygn. Smaksak.
Jag gjorde nog bara nån färdig pås-sås men hade i lite av fettet från stekningen av köttet istället.
Och titta vad smaskigt det ser ut när man lagt upp allting. Det var faktiskt godare än vad det ser ut att vara 🙂
Jamie’s Italy
Min loverboy nummer 2 är ute med en ny bok. Jamie´s Italy heter den och lär garanterat hamna i min bokhylla. Jag har haft en ”thing” för Jamie sen jag såg de tidigaste avsnitten av Den nakne kocken för ett par år sen. En snubbe som svär som en borstbindare, säger beautiful om mat och höftar i köket hela tiden. What´s not to like? Enligt vissa så är det ute att gilla Jamie men då får jag väl vara ute då. I löööööv him!
Caesardressing
Jag använde mig av receptet från Såser : Snabba, Smala, Starka, Söta
av Wachtmeister, Ebba
På sidan 46 i denna braiga bok hittar du receptet på Ceasardressing:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 finhackad vitlöksklyfta
2 mosade sardeller
3 dl rapsolja
½ dl riven parmesanost eller 1 dl västerbottenost
mjölk eller vatten
salt & peppar
Mixa äggulorna med senap, vinäger, vitlök och sardeller. Häll ner oljan sakta under gång (eller vispa) tills det blir som en majonnäs.
Mixa snabbt ner osten och blir det för tjockt så späd med vatten eller mjölk. Krydda
För att få en smalare sås byter man ut oljan mot lätt kesella.