Ibland så tar man vad man har hemma eller så är man på väg hem och vet att man inte har nåt hemma och bestämmer sig för att man bara måste ha en rätt som man kan blanda ner den gudomliga peston i som man gjorde häromdan.
Sagt och gjort, du behöver:
1 grön paprika
2 kycklingfiléer
Ca 10-12 färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
Pesto
Tagliatelle (also known as bandpasta)
Jag köper nästan alltid Barilla, då vet man vad man får liksom.
Koka Pastan.
Strimla kycklingfileérna och fräs dem i stekpannan på medelstark värme. Krydda efter behov, jag använder salt & peppar och vegeta.
När du fräst klart dem så tar du bort dem från pannan och steker på dina skivade champinjoner, strimla paprikan och stek dem med champinjonerna efter att champisarna slutat ”vattnas”.
Blanda i kycklingfileérna igen och ha i den hackade vitlöken och låt allt fräsa ihop lite.
Mmm….
Häll över innehållet i pannan i kastrullen med pastan och rör ihop. Därefter har du den mängd pesto som du önskar. Servera som det är med nåt gott att dricka till.
Ser väl inte så illa ut va?
Det var första gången jag gjorde det här och hade i vad jag var sugen på i princip och man kan ju variera receptet i det oändliga men guuud vad gott det blev!