web analytics

Ut ur misären!

Jag och sambon har haft en ”Rensa-frysen-för-vi-ska-frosta-av-den”-månad. Eller det har i alla fall blivit en månad nästan då vi nästan bara ätit allt jox man köpt och stoppat i frysen.
Men så är den i alla fall tom!

Likadant med kylen:

Vilket betydde storhandla, min favoritsyssla och Jonnes…. hatsyssla?
Det märktes i alla fall när vi gick på MAXI. Jag släppte loss honom på DVD-avdelningen i en kvart och därefter ville han hem.
Bannade honom och sa att hade jag vetat det hade han ju kunnat stanna hemma.

Jag älskar att storhandla, there I´ve said it. Jag tycker det är skitkul att skriva inköpslista och planera vad jag ska köpa och gå runt på frukt & grönt och klämma på grönsakerna.

Anyway, lullade runt där ett tag och gjorde samma misstag som alltid, lämnade vagnen i andra änden av MAXI och plockade på mig tiotusen saker som jag sen skulle dumpa i vagnen, som stod i andra änden som sagt. 🙂

Hem kom vi i alla fall och lite fick vi med oss.

Print Friendly, PDF & Email

EAT Kök & Bar

Måste bara tipsa om den här lilla pärlan som vi testade när vi var i Göteborg för ett par veckor sen.
EAT Kök & Bar heter restaurangen, ligger nästan mittemot Universeum, kommer inte på vad gatan heter heller men det är en stor fet flagga utanför så man borde hitta. 🙂

Den fina inredningen…

Jag gillar varma färger!

Tegelvägg, yeah baby….

Pasta med kyckling, färsk spenat och nånting, jag är helt värdelös på att komma ihåg grejer men det var gott, det är huvudsaken! Och prisvärt! Grädde var det i också ja.

Jag och Maria delade på en efterrätt, det var chokladmousse med hallon nånting på toppen. Den var helt ok men mäktig, lite för mäktig för mig, men om man inte lassat in en massa pasta innan och gillar chokladmousse så är det här desserten för er!

Print Friendly, PDF & Email

Vegeta

Den bästa allkryddan ever! Använder det i det mesta och man kan köpa den i de flesta affärer nuförtiden. Vegeta kommer ursprungligen från Ungern (tror jag) och är en jättebra bas i de flesta rätter/soppor/marinader.
Me like!
Smakar lite som buljong fast godare.

Print Friendly, PDF & Email

Pesto

Ibland är de enklaste grejerna de godaste…
Hittade ett recept som jag modifierade litegranna och det var nog den godaste pesto jag nånsin ätit, aldrig mer köppesto!

Jag smög på den intet ont anande basilikan….

Snipp, snipp, snipp!

Nedlagt byte…

För att göra en ordentlig sats:
2 krukor basilika (Ferlina tipsade om att man ska spara några blad på varje stjälk så kommer det nya)

3 vitlöksklyftor
50 g pinjenötter
1½ dl olivolja
salt, nymald svartpeppar

Kör alltihop i mixern tills det är finfördelat.

Jag rev parmesanost för hand och tog ca 3/4 av en förpackning parmesanost, ni vet de där som ser ut som en klyfta typ? Hur mycket kan det vara? 100-150 g?

Ett tips är också att välja kvalitet, jag köper alltid Parmigiano Reggiano och inte den där äckliga Grana Padano som alla affärer envisas med. Skillnaden är milsvid!

Tips 2: Du kan också tillsätta lite kokande vatten och köra en stund till, så får du en riktigt krämig pesto.

När du gjort allt ovanstående då ser förhoppningsvis peston ut såhär!

Och då kan man ha den till massa smaskigt som kycklingpasta med champinjoner och pesto. Det ni!

Print Friendly, PDF & Email

Fina, fina grytlappar!

Jag vet, hur töntigt är det inte att skriva om sina nya grytlappar? Det måste nästan vara det töntigaste på listan men eftersom jag är en riktig matnörd och går igång på såna grejer så får ni väl skita i att läsa då :p

Mina fula, gamla, udda, grytlappar.

Gamla grytlappar

Vi var på COOP och lullade runt och då stötte vi på dem här ascoola grytlapparna, handdukarna, grythandskarna! Till och med Jonne tyckte de var snygga, och de går ihop med vårt kök som ni förresten ser i menyn till höger nu. ”The Kitchen” är rubriken. 🙂

Nya grytlapparna

Kolla vilka fina färger! Och mönstret! Säga vad man vill om coolhetsfaktorn på stormarknader men de rockar när man ska hitta grejer!

Closeup!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email
Translate »