Jag hade pesto kvar i kylen och ville göra nåt gott så jag passade på att göra lite pestopotatis. Efter lite kylskåpsinventering slängde jag i lite annat också.

Ingredienser:
Pesto egen, eller från burk.
Ca 10 potatisar
3 mindre morötter
1 paket sockerärter
salt i vattnet

Till kycklingen:
Ca 800 g kycklingfilé
En enkel marinad

Marinera kycklingen och låt den gojsa till sig lite. Förslagsvis i en plastpåse i ca 20 minuter. Har du lite framförhållning så kan du marinera den dan innan eller nån timme innan. Sätt på ugnen på 200°. Bryn kycklingen i stekpannan lite snabbt. Lägg den sen i en ugnsform. När ugnen är tillräckligt varm sätter du in en stektermometer på den tjockaste delen av kycklingfilén och ställer in den på 70°. In i ugnen och när den piper så tar du ut den och täcker med folie i tio minuter. Mycket viktigt med folien, annars blir den inte klar.

Under tiden du marinerar kycklingen så kokar du potatisen med skal på. Skala och stava morötterna. Skölj sockerärterna. Ta en ny kastrull och ha i lite salt. I med morötterna och låt koka upp. När det kokar sänker du värmen ett snäpp. Efter 3 minuter har du i sockerärterna och låter det koka smått i 2 minuter till sen häller du av vattnet. Om du låter det koka för länge får du mjuka morötter och kräkgröna sockerärter, inte så fräscht. 🙂

När potatisen är klar så häller du av vattnet och låter dem svalna lite. Skala sen potatisen och tärna dem lite grovt. Blanda försiktigt i peston och ha sen i resten av grönsakerna och blanda lite till. Smaka av med salt och peppar.

Så här fint ser det ut då. Passar även bra på buffébordet.

IMG_4311

Skiva kycklingfilén och dubbelkolla så att den är klar. Den ska inte vara rosa och mjuk i mitten. Lägg upp potatisen och kycklingen fint på tallriken.

IMG_4315

Bon appetit! Och jag vet att färgerna i bilderna ser lite kajko ut men lysrör och kvällsmörker gör inte direkt underverk för dem. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *