Efter min statusuppdatering om den här salladen så undrade Sara om det fanns nåt recept. Vad gör jag inte för Sara. 🙂 Den är så simpel att göra så man kan knappt kalla det recept men why not. Hade redan ätit upp nästan hela salladen också så bilden är ju inte så fin men nu vet ni hur det ser ut i alla fall.
Koka upp vatten med lite salt och släng i ett litet blomkålshuvud eller ett halvt stort. Låt det inte bli för mjukt, det ska ha lite tuggmotstånd, tippar på att 3-4 minuter räcker. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Hacka en salladslök.
Tvätta och skiva 1/4 vitkålshuvud.
Lägg kålen, blomkålen och löken i en skål, ha även i lite småtomater eller gurka om du känner för det.
Gör en vinägrett på olja, vit balsamvinäger och salt och häll över. Vitkål drar åt sig lite extra så fläska på med oljan. Eller så kan du göra en enkel dressing som du förvarar i en flaska med hällpip och hälla på.
Klart!
Passar till det mesta faktiskt.
Lillasyster här hemma förstod inte varför jag envisades med att fota den där tråkiga salladen och ville också vara med på bild men var inte sådär superförtjust i blixten. 🙂
Söt är hon iaf! 🙂
Kanoners Lena!
I will try it!