IMG_4395

Jag har redan ett recept på skaldjurslasagne här i bloggen men den här gången modifierade jag det lite grann och det blev så pass stor skillnad att det förtjänar ett eget recept. Och då kan jag som sagt passa på att tävla hos Kalasgott igen 😉 Ni får nog tacka henne för den frekventa uppdateringen tror jag. 😀

Ingredienser
700 g räkor med skal
7 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
400 g laxfilé
1 pkt tinad vit fisk
2 schalottenlökar
3 dl vitt vin (eller en minitetra från Systemet på 2,5 dl)
5 msk vetemjöl
4 dl grädde
2 purjolökar
150 g fryst bladspenat
smör
salt & peppar
lasagneplattor (Zetas fullkorn)
Riven Västerbottenost
1 halv hackad färsk chili

Skillnaden i det här receptet är chilin som blev en riktig smakhöjare, den vita fisken och mindre spenat. Nästa gång ska jag ha i en hel chili för det blir inte starkt alls, ger bara lite hetta. Mer chili åt folket säger jag. 🙂

Gör så här:
Tina fisken om du inte redan gjort det.
Skala räkorna. Koka räkskalen i vattnet tillsammans med buljongtärningen i 15 minuter och sila sedan bort skalet.
Skär laxen & den vita fisken i tärningsstora bitar och salta och peppra dem lite grann.
Skala och hacka löken.
Koka löken i vinet 1 min.
Sila ifrån vinet men spara det.
Vispa ut vetemjölet i grädden i en kastrull.
Vispa i vinet och räkbuljongen.
Låt såsen koka några minuter och smaka av med salt och peppar.

Skölj och strimla purjolöken.
Tina spenaten och sila bort lite vätska.
Fräs purjo och spenat i matfett.
Salta och peppra.
Blanda ihop räkorna, fisken, spenaten & löken i en bunke och salta & peppra.

IMG_4383

Varva sås, lasagneplattor, fiskräkorspenatpurjoblandningen i en smord ugnssäker form.
Strö över osten.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter i 200°.
Sänk värmen mot slutet om rätten ser ut att få för mycket färg. Jag gjorde en vitlökssallad och hade till men det mesta gröna passar till. 🙂

IMG_4391

Så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *