Ni vet det där tidsbesparandet jag tjatar om ibland? Här kommer ett annat tips. Köp upp er på färsk broccoli och blomkål. Inga överdrivna mängder, ett stort blomkålshuvud och 2-3 broccolibuketter räcker. Ta halva blomkålshuvudet, rensa det och dela det i mindre bitar och buketter. Gör samma sak med ett broccolihuvud. Om du är kinkig så kan du spara stjälkarna till juice/smoothie.
Se till att du har färska sockerärter hemma, de passar till allt, sallad, som godis, som tillbehör till köttet, i foliepaket ja du hajar.

Koka upp vatten och ha i lite salt. släng i buketter och sockerärterna och låt dem koka 2 minuter. Inte mer. Häll av och låt svalna. Om du vill att de ska kallna fortare så kan du skölja av dem i kallt vatten. Nu är de perfekta att ha i sallad, tillbehör till maten osv.

Som den här salladen till laxen t ex.

I den har jag, spetskål (ungefär samma sak som vitkål men eftersom det inte finns färsk nu så är det spetskål som gäller), broccoli, blomkål, sockerärter, morötter, tomat, färsk gul lök och Labans gotländska dinkelris. Det sistnämnda ger bra tuggmotstånd. Sen mixade jag ihop färsk gul lök, färsk persilja & basilika med salt, vit balsamvinäger & olivolja. Det är allt du behöver! Dessutom står du dig länge på den salladen.

Gjorde snabblunch häromdan och kokade pasta till ungarna. Hade i lite av ICA:s pesto (som jag för övrigt inte kan rekommendera till någon, den smakar päck. Gör egen!) Slängde på lite broccoli, sockerärter och parmesan. Klart!

IMG_4834

Grönsakerna kan förvaras i kylen ett par dar och dem äter man upp lätt när man slipper koka dem innan. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Grönt till maten”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *