Jag är lite inne på att köra varannan vegetariskt ett tag för att se om jag kan laga till god & näringsrik mat av vegetariska saker. Bad om lite tips på vegetariska recept och har letat reda på några på nätet. Förutom just matutmaningen så känner jag att vi äter kött av slentrian. Sambon kan köpa hem hur mycket kött som helst ibland och jag är väl sådär lagom road. Med tanke på hur mycket köttproduktionen påverkar klimatet och med tanke på hur djuren mår så känns min utmaning med mer vegetarisk mat, helt rätt. När jag tog upp att jag skulle laga mer vegetariskt så var han faktiskt ändå positiv. På senare tid har jag ”lärt” honom att äta blomkål, vitkål och broccoli, nåt han verkligen avskytt innan.

Har ni förresten läst Isobels inlägg om den svenska kycklingen? Även den ekologiska?

Hittade Säsongsbloggen för ett tag sen och följer Carolinas inlägg med stort intresse. de jag fastnat för hittills är aubergineburgare med ingefärskeso och rotfruktsjärpar.

Jag fick även tips om Grekisk smulpaj av Emelie. Försöker skära ner på onödiga kolhydrater så man får portionera ut dem lite försiktigt. 🙂

En bonus. Har ni nånsin undrat hur man öppnar ett granatäpple på ett fiffigt sätt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Fina fredag #2”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *