Huliganerna här hemma och sambon ville ha McDonald’s och det händer att jag äter det själv ibland men idag var jag verkligen inte sugen så jag gjorde en mastodontsallad, helt vegetarisk men med halloumi.

Grönsaker:Salladslök, morötter, majs, cocktailtomater, svarta bönor, rädisor, romansallad, gurka, färsk persilja, champinjoner och grillad squash.

Sedan kokade jag nudelbulgur (Sevans) till och stekte halloumi. Tänkte koka ett ägg också för proteinets skull (och för att jag älskar löskokta ägg) men jag orkade inte.

IMG_5260

IMG_5265

Gjorde egen dressing på Julitas rapsolja som jag fått hemskickat tillsammans med de andra flaskorna från svensk raps. Den är riktigt bra. De små flaskorna har jag haft i salladsdressing också och de är verkligen en smakförhöjare. Gör oftast en väldigt enkel dressing. 2 delar valfri olja, 1 del vit balsamvinäger, lite salt och citronpeppar och ev. nån torkad örtkrydda. De senaste gångerna har jag använt mitt örtsalt, starkt beroendeframkallande!

IMG_5153

Och ja, jag känner mig rätt mätt och nöjd faktiskt. 🙂 Det brukar jag inte vara efter ett McD-besök. Dessutom övergav Nike sitt Happy Meal till förmån för svarta bönor, bulgur och grönsaker. Mycket nöjd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Min lördagsmiddag”

  1. Även om Dånken är gott så lät din sallad betydligt bättre! :tongue: Nudelbulgur har jag aldrig hört talas om eller sett i affären. Ska spana efter det. Äter du svampen rå? Det är ju gott förvisso, men jag har ätit marinerad också som varit supergod men jag vet inte hur jag ska fixa den riktigt.

  2. Just idag gjorde jag det. Har marinerat ibland på tex pizza med salt, olja och färska örter bara. Gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *