IMG_1049

Jag förklarade receptet lite snabbt på Facebook häromdan men här nedan följer ett mer regelrätt recept. 😉 Hade en idé till kassen men för att det inte skulle ta för lång tid så använde jag mig av gröna linser och matvete på burk. Hemma så brukar jag faktiskt ha färdiga matvetepåsar i frysen. Linser kan man lätt koka själv också men om man ”fuskar” så går rätten på 30-35 minuter. Jag fräste även lite champinjonerhalvor som extra protein, när jag äter vegetariskt vill jag ofta ha lite mer mat.

Mitt facebookinlägg: Jag fräste rödlök och rivna morötter. I med färdiga linser och kokt matvete. Spiskummin, cayenne, paprikapulver, salt, peppar. Sedan i paprikorna som jag förvällt i tio min. På med smulad feta eller parmesan. Gratinera 15 min.

Ingredienser:
2 paprikor (valfri färg)
1 rödlök
1 morot
1 burk gröna linser (eller så kokar du egna)
1 burk matvete (Zetas)
1 msk oregano
1½ tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor

1 fp fetaost

Sätt ugnen på 225°.
Koka upp 2 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull. Kärna ur och halvera 2 paprikor på längden. Tillsätt paprikahalvorna i vattnet och låt dem sjuda på medelvärme ca 10 min. Ta sedan upp paprikorna och låt dem svalna.
Hacka 1 rödlök. Skala och grovriv 1 morot. Skölj 1 burk gröna linser och 1 burk matvete.
Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs löken och moroten på medelhög värme tillsammans med 2 msk tomatpuré och 2 pressade vitlöksklyftor i 5 min.
Tillsätt linserna, matvetet, ½ dl vatten, 1 msk oregano, 1½ tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, ½ tsk salt, ½ krm cayennepeppar och 1 krm svartpeppar och låt puttra tills vattnet kokat in, ca 5 min.
Ta fram en ugnsplåt och lägg paprikorna på plåten. Fördela grönsaksfräset i paprikorna. Smula sönder 1 fp fetaost och toppa paprikorna med den. Gratinera högt uppe i ugnen i 15-20 min.

Förslag på sallad:
Skölj 1 tråg sockerärtor. Strimla 1 romansallad, halvera 1 ask körsbärstomater, hacka 1 rödlök och blanda allt i en skål tillsammans med 1 riven morot.
Ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk balsamvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Precis klara…

IMG_1050

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *