Pastagratäng

Man ska inte rata rätter som går fort att laga för de är så smidiga ibland. Jag veeet att pastagratängen inte ser så aptitlig ut men har ni nånsin försökt få till ett snyggt foto på en gratäng eller lasagne? Inte den sexigaste pastagratängen direkt.  Men om jag säger att den är god, tror ni mig då? Det går alldeles utmärkt att skippa baconet och äta den som en vegetarisk rätt. Vill man undvika pasta så kan man hyvla 2 zucchinis på längden och använda dem som ”lasagneplattor”.

Ingredienser:

250 g keso
1 burk grillad paprika
1 påse babyspenat
1 rödlök
1 riven morot
1 pkt bacon, 140 g
1 aubergine

200 g pasta
100 g riven ost

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet till pastan. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hacka rödlöken, grovriv auberginen, skala och riv moroten.
  3. Häll av oljan från burken med grillad paprika men spara den. Tärna 1 pkt bacon.
  4. Smält smör i en stekpanna och fräs grönsakerna på hög värme tillsammans med 1 msk balsamvinäger,1 msk oregano, 2 krm salt, 2 krm svartpeppar och 1 krm cayennepeppar. Lägg över i en bunke.
  5. Stek baconet. Grovhacka paprikan från burken. Lägg baconet, den grovhackade paprikan, babyspenaten och keson i bunken med grönsaker och blanda om. Pressa i 2 vitlöksklyftor.
  6. Lägg pastaröran i en form, ca 20 x 30 och strö över riven ost. Gratinera i ugnen tills den får färg, ca 15 min.
  7. Klart!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *