Det här är en av mina favoriträtter. Jag serverade den när jag fyllde år och brukar göra den lite då och då. Passar bra som ensamrätt med lite bulgur och sallad till men även som tillbehör till kött eller på buffébordet. Oavsett hur man serverar den så brukar den bli väldigt uppskattad. Vill du göra den vegetarisk så skippar du bara prosciutton.
Ingredienser:
500 g rödbetor
1 pkt prosciutto
125 g mozzarella
100 g riven ost (gärna parmesan)
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och skär rödbetorna i 1 cm stora tärningar och lägg i en ugnsform. Ringla över 1 msk olivolja och strö över 1 krm svartpeppar.
3. Stek i mitten av ugnen i 30-40 min.
4. Riv sönder 125 g mozzarella och fördela över rödbetorna. Strö över riven ost och skär 1 pkt prosciutto i mindre bitar och toppa med den.
5. Gratinera i ugnen i 5-10 min. Inte för länge osten ska vara krämig!
6. Klart!