Min yngsta ville ha en regnbågshalsduk i ett alldeles förskräckligt garn med korta färgpartier som jag inte alls var så sugen på att virka i så jag gjorde en kupp och beställde hem garnet Mini mochi från Vinterverkstan vilket lyckligtvis föll den lilla donnan i smaken.Den här färgen heter Intense Rainbow Mochi Plus och är lite tjockare än det vanliga Mini mochi. Använde två nystan men hon vill ha den ännu längre så jag får se om jag orkar virka en vända till.

Garnet i sig är obeskrivligt vackert och jag beställde även 3 olika färger av det vanliga garnet men tyvärr är det ett härke om man behöver repa upp nåt.Då fastnar det lätt i små tunna trådar som man får klippa upp försiktigt med en sax. Just nu varvar jag en av de tunnare garnerna med ett vitt Baby merino för att göra en hjärtehalsduk.

minimochi

Använde ett zickzack-mönster från Virkarens stora mönsterbok men måste ha missat nån maska här eller där för den blev bara smalare och smalare tills jag fick kompensera på annat sätt. :D
Som tur är så uppfattar inte min fem-åring såna små petitesser ;)

Untitled

Untitled

Kommentera