Jag hänger ju i diverse virkgrupper på Facebook och den stora ”snackisen” har varit snäckskalssjalen som är skapad av Orchideeflower . Bestämde mig för att göra en. Det här är dock min andra. Gjorde två minivarianter i snusnäsduksformat till ungarna med tillhörande mössor (inlägg kommer) samt en till som jag slutför i detta nu. Mönstret finns på svenska med ett jättefiffigt diagram som definitivt underlättade det för mig. Jag virkade min sjal i garnet Himalaya Mercan Batik med färgnummer 59502 och virknål 4. Köpte mitt garn på Tradera fast från Stickmaskan och är mycket nöjd med Sonjas proffsiga sätt. :) Det här är verkligen ett av mina favoritgarner för tillfället. Det är så mjukt!

Ett litet collage…
Min snäckskalssjal

Sjalen på. Har använt den varje dag så fort vädret tillåtit. Mycket nöjd. :)
Min snäckskalssjal

Närbild på spetskanten som jag virkade. Ser svårare ut än vad det är. Den kommer från boken Around the corner crochet border och är nr 59. Man kan se den gratis på Inkling. Nr #59 alltså :) Jag ville bryta av med en kant i avvikande färg så jag virkade ett varv med fasta maskor i Mandarin Petits aquamint.
Min snäckskalssjal

Sjalen på blockning. Man tager vad man haver :D
Min snäckskalssjal

Kommentera