katnisscowl

Nån gång efter att jag sett del två av Hungerspelen och förälskat mig i Katniss Cowl bestämde jag mig för att göra den. Köpte ett fullkomligt uselt mönster på Etsy (som jag inte ens tänker länka till, så uselt var det) men det jag tog med mig därifrån var att jag gjorde rader med stolpar och nåt som heter front post double crochet. Fick kolla på Youtube och en virkkompis hjälpte mig så att jag fick det rätt.

Kragen gjorde jag genom att köpa båt-rep- ungefär 3 m tror jag. Sedan delade jag det i tre och virkade in det ungefär som när man virkar in iphonesladdarna. Sedan virkade jag en extra rad med fasta maskor på repen och virkade sen ihop dem ovanför varann med ytterligare rader av fasta maskor.

Därefter så virkade jag en lång rad med luftmaskor och mätte själv hur lång jag ville ha den. Det är den man ser här på baksidan och precis under kragen på framsidan. Där virkade jag sen front post double crochet i långa rader som jag sen virkade fast i kragen. Flärpen som löper från kragen ner till ryggen gjorde jag om flera gånger innan jag fick det rätt. Jag virkade ca 35 luftmaskor och ökade 2 i slutet på varje rad (stolpar) för att få den mer bananig.

Baksidan

Nu i efterhand hade jag nog virkat den ännu mer bananig genom att öka ännu mer i kanterna. Kanske virka två maskor i en tre ggr? Sen virkade jag fast den i överdelen och bak på ryggen. Därefter virkade jag en liten trekant i fasta maskor för att täcka hålet vid armen. Det var rätt mycket improvisation så jag kan tyvärr inte vara tydligare i mina instruktioner och den blev inte exakt som originalet som verkar vara stickat i nåt som kallas herringbone stitch men den duger åt mig i alla fall. Endera dagen kanske jag gör en till men ska då försöka få till det så att jag slipper virka in rep då de är lite tunga.

Tyvärr lite usla Instagrambilder nedan men ska försöka uppdatera med bättre foton längre fram.

Framsidan
katniss_cowl_lena

Sidan
katniss_cowl_lena_sida

1 comment on “Katniss Cowl”

Kommentera