Fiffi fjäril

Jag fick en idé i huvudet som jag inte kunde skaka av mig. Ville göra en Lalylala i form av en fjäril och googlade runt men kunde inte riktigt hitta nån som liknade det jag hade i huvudet men inspirerades av Oozoozmayas fina variant. Av en slump så hittade jag Fiffigarnet på Eurostore och då var saken biff! Finns säkert färger och sånt som jag hade gjort annorlunda om jag skulle göra om den men är väldigt nöjd. Har utgått från Bina och Paulmönstret och sen frivirkat det mesta.

Jag döpte henne till Fiffi (vad annars?) och är faktiskt maligt nöjd över denna lilla färgglada varelse. :D

Färger i Catania
Cerise nr 114
Turkos nr 146
Äppelgrön nr 205
Kanariegul nr 208

Håret
Håret är virkat med garnet Fiffi från Falkgarn och med den cerisa Catanian.

Antenner
Varv 1 Gör en magisk ring och virka 5 lm i ringen.
Varv 2 Virka 2 maskor i samma maska (10 st)
Varv 3 Virka 1 fm och 2 fm i varannan (15 st)
Varv 4-7 Virka fm i varje maska (15 st)
Varv 8 Minska i varannan maska (10 st)
Varv 9-18 Virka fm i varje maska

 

Vingarna är frivirkade men jag kollade på formen på dem på den här bilden men orkade inte riktigt tyda diagrammet. Gick ju hyfsat. :)

Fiffi fjäril

Snygg-antennerna i närbild. :D Och jo, håret är lite neonigt.

Fiffi fjäril

Fiffi fjäril

Halsduken är eget hittepå med en kombo av luftmaskor och virkade blad.

Fiffi fjäril

Kommentera