Mönster: The midwife’s blanket
Virknål: 5.0
Garn: Idena Bamboo

Jag sparade ner mönstret på min Pinterestboard för ett bra tag sen men det var först nyligen som jag hade anledning att göra en filt. Nu var det ändå ingen som fick den men den kommer bli en bra framtida gåva till en liten en.

Mönstret hittade jag hos Little Monkeys crochet och fick snudd på dyslexi när jag skulle läsa mönstret. Ibland är jag för trött i huvudet för att orka tyda det så jag googlade fram ett diagram istället. Mer diagram åt folket säger jag! Observera att mönstret och diagrammet inte är exakt likadana så välj vilket ni vill gå efter.

Tröttmössa som jag var + ETT glas vin gjorde att jag virkade fel på en rad. Upptäckte det efter att jag repat upp samt virkat på ett par rader så då orkade jag inte repa upp igen. Gjorde då om samma misstag i filten och virkade några rader till och då såg det ut som om det var med flit. Virkade två luftmaskskedjor i mörkblått som jag sen trädde där jag gjort misstaget. Avslutade med att virka fasta maskor runt filten och virka in det som var kvar av luftmaskekedjorna samt virka runt en kedja i kanten också vilket blev jättefint. Ska ta lite bättre bilder sen när filten är blockad, solen skiner och tiden finns.

Midwifeblanket

Midwifeblanket

Midwifeblanket

Kommentera