Mönster: Chippzanmössan
Virknål: 4.5
Garn: Drops Baby Merino

Drops baby merino är ett av mina favoritgarner om än lite tunt. Nu valde jag att virka i dubbelt garn. har tänkt göra en kofta av det här gröna hur länge som helst men nu blev det en mössa och halskrage så länge. Är så himla nöjd med färgen, det är ett riktigt gladpiller. :)

Chippzan

Min glada mössa gjorde jag genom att mäta runt huvudet med en garnsnutt och sen virka på tills jag var nöjd. Ville ha den liite större då jag har mycket och tjockt hår.

Chippzanmössor

Och så gillar jag den lite längre så den blev lite hängig.
Chippzanmössor

Min vän Åza gjorde en cowl/halskrage till sig och jag ville såklart härma! Gjorde så att jag kände efter hur jag ville ha den och då blev den ca 65 cm i omkrets. Ville ha den tajtare så att det inte blåser in men inte så tajt att jag får kväljningar (jo det händer). Virkade luftmaskor tills det mätte upp till 65 cm. Sedan virkar jag puffmaskor i rader tills jag var nöjd.
Sedan virkade jag ett varv med vanliga stolpar och därefter virkar man reliefstolpar runt föregående varvs stolpe. Antingen bakifrån med nålen eller framifrån. Jag valde att virka 3 varv på den ena sidan. sedan virkade jag ett varv vanliga stolpar på andra sidan och ett varv reliefstolpar.
Fick den här braiga länken från Åza som beskriver hur man gör.

Chippzanmössor

Den är även så lång att jag kan använda den till ett bankrån om jag vill. :D

Chippzanmössor

Kommentera