Egentligen borde jag kanske döpa om sidan till Koala’s Kyckling eller nåt för kyckling är rätt överrepresenterat i vårt hem. 🙂
Pratade med Jonne innan jag skulle hem från jobbet en eftermiddag och frågade vad vi skulle äta. Han tänkte äta laxbitarna som vi köpte 2 stora paket av för 100 år sen och som ärligt talat smakar skit och då tvärvägrade jag vilket resulterade i 4 stora kycklinglår ’a 21.90 på Sabis på Gullmars.
Som hittat!
Jag skalar morötter och potatis…..
På Sabis köpte jag även bladpersilja som jag hackade och la i marinaden till kycklingen tillsammans med Vegeta, paprikapulver, vitlök, olivolja, citronpeppar, salt och svartpeppar. Kycklingen fick marinera medan jag skalade och klyftade potatisen, paprikan (grön) och morötterna, la över dem i formen (fynd från Grekland) och gned dem med lite bladpersilja, grovsalt och peppar.
Sen över med kycklingen och in i ugnen på 175 grader i ca 1 timme.
Kycklinglåren vad nästan djupfrysta därav den långa tiden. Hade även folie på formen i 40 minuter för att inte potatisen ska bli så torr.
And what could this be?
Yes! It´s… it´s… chicken!
Gjorde den sista bilden lite större än de andra så ni ser vad jag lagat. Bättre/sämre?

MUMS! Vad gott det ser ut. Blev sugen på kyckling nu. Var ett tag sen man åt det.
Kram
Mmmm, vad gott!! Har lagt in en länk till dig nu (banner)!
Kraaaam!
Mums när skulle jag komma pÃ¥ middag sa du? Kyckling är ju gott!! Det kan väl aldrig bli för mycket av det?? 😉
Ja kyckling är gott! 🙂
Lotta Vad snällt av dig! DÃ¥ fÃ¥r jag se till att uppdatera oftare dÃ¥ 😉
Terese: Jag har ju försökt tvinga över dig en hel mÃ¥nad ju! 😉
Ã…hh….mumma gumman….Detta sÃ¥g ju för smarrigt ut. ……