Jag använde mig av receptet från Såser : Snabba, Smala, Starka, Söta
av Wachtmeister, Ebba
På sidan 46 i denna braiga bok hittar du receptet på Ceasardressing:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 finhackad vitlöksklyfta
2 mosade sardeller
3 dl rapsolja
½ dl riven parmesanost eller 1 dl västerbottenost
mjölk eller vatten
salt & peppar
Mixa äggulorna med senap, vinäger, vitlök och sardeller. Häll ner oljan sakta under gång (eller vispa) tills det blir som en majonnäs.
Mixa snabbt ner osten och blir det för tjockt så späd med vatten eller mjölk. Krydda
För att få en smalare sås byter man ut oljan mot lätt kesella.
Det är verkligen mumsigt med caesar-dressing! Men inte visste jag att den innehÃ¥ller sardeller. 😉 Självklart ska man ha Wästerbottenost i. Hihi.
Åh låter ju lyyyysande!!! man tackar!! Hur länge håller sig dressingen i kylen typ??