Äntligen kommer sammanfattningen och lite halvsnygga buffébilder. 🙂

Här ser ni brödet som jag bakade från bakmixen, en stor sallad med lite allt möjligt i och kyckling!
Jag köpte fryst kycklingfilé på Willy´s och tinade dem. Ca 4 kg då vi skulle bli ett gäng, sedan marinerade jag dem i vegeta, paprikapulver, salt & peppar, rosmarin, olivolja och lite balsamvinäger. De fick marineras i 2-3 dagar i kylen.
När de skulle tillagas så grillade jag dem i ugnen på 225 grader i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. Var noga med att kolla så kycklingen inte är rosa i mitten när du tar ut dem. När jag först tog ut dem och smakade så var de ganska gummiga i konsistensen och jag började undra vad jag köpt för kyckling egentligen. Ställde ut dem på balkongen i 2-3 timmar innan festen så de fick kyla av sig. När jag sen tog in dem igen och skar upp dem så var de perfekta!
Köttet hade dragit ihop sig men de var ändå saftiga så tänk på att inte ha kycklingen för länge i ugnen. Bättre att låta den få vila en stund istället.

Tips nummer 2 är att också ha en krydda som utgör huvudsmaken, i det här fallet rosmarin. Kycklingen blev jättepopulär ska jag kanske tillägga. 🙂

Här ser ni ajvarn, hoummusen & tapenaden som jag gjorde.

Här ser ni dressingarna.

Och här är de coolaste och snyggaste brudarna på festen ;), jag och Petra, 4 månader. 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

3 comments on “Buffén”

  1. om en liten stund skall jag fräsa upp fläskkött i olivolja, när det har en bra yta kommer det soja och lime (färsk) i. till det steks champinjoner och kantareller, och paprika o tomater fräser lite oxå.
    bredvid detta kommer det att finnas en krallig grönmögelost.
    (chévre o morbier efter med äpple o kanske lite honung till).
    det blir en bra avslutning på en lång dag.
    och, du får sno allt jag har skrivit o ritat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *