Den här soppan är bara bäst just för att:

1. Den är väldigt lätt att göra
2. Går fort att göra
3. Är hyfsat nyttig, tror jag i alla fall.

Från början kommer den från MAXI:S provkök, ni vet de där recepten man plockar på sig i butiken, men nu har jag moddat så mycket med den så nu är det min soppa!
Det är sting i den förresten.


1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3-400 g köttfärs
4 morötter
4 potatisar (valfritt, jag kör oftast utan)
1 tetra krossade tomater med basilika i (ICA)
1 liter vatten
några droppar tabasco
1 köttbuljongtärning
salt & peppar

Skala och hacka löken och vitlöken, fräs den i en stekpanna så den får färg. Stek köttfärsen.Riv morötterna grovt, skala och dela potatisen i lagom stora bitar och lägg allt i en stor kastrull och häll på tomaterna och vattnet.
I med köttbuljongtärningen och låt koka upp. Låt det sedan småputtra på svag värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt & peppar och ha i så mycket tabasco som klarar av. Och mesa inte, i med 15-20 droppar 😀

Vid servering så kan du ha i en klick creme fraiche och dekorera med ett basilikablad. Voilá!

Tips: Tänk på att inte bara ta nån burk krossade tomater som ni har hemma, typ Euroshopper för då smakar soppan därefter I promise. Har ni inget annat hemma så låt den koka längre isåfall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

4 comments on “Matig köttfärssoppa”

  1. Jag brukar göra en med köttfärs, tomat, spiskummin och kidneybönor, sjukt mycket vitklök och gärna lite chili. (Typ en utspädd chili con carne om man tänker efter) Men då duger det med vanliga krossade tomater.

  2. Den ska testas…men jag byter nog ut tabascon mot min egna chillisÃ¥s som fÃ¥r tabasco att likna minimjölk i jämförelse 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *