Maria tipsade om Ninas sida Nlife där det finns recept som innehåller mindre socker, mindre och nyttigare fett och har ett försumbart, lågt eller medellågt glykemiskt index (GI).
Nina bloggar även på Expressen om kostråd och nyttiga recept.
Sidorna är väl värda ett besök så skynda dit. 🙂
Själv är jag lite nyfiken på att testa fiskburgarna.
Ninas recept:
Ett gott och nyttigt alternativ till hamburgare.
4 portioner
* 500 g torskfilé
1 ägg
1 dl minimjölk
1 tsk sambal oelek
1 nypa finhackad dill
1 nypa finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
lite riven muskot
2 msk olivolja
Skär fisken i mindre bitar och lägg den i en matberedare tillsammans med ägget och mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och kör matberedaren tills du fått en slät massa. Forma färsen till runda biffar och stek dessa i olivoljan några minuter på varje sida på medelvärme tills de fått fin färg och känns något stumma när du sätter fingret på dem. Servera varje burgare på ett pumpernickelbröd med rivna morötter, avocadopuré och en citronklyfta.