Jag hittade faktiskt det här receptet på Willy´s och det gör nog egentligen ohämmat reklam för nåt thaimärke men det gör inget för den var tokfräsch och gick blixtsnabbt att tillaga. Till och med sambon som brukar kinka tyckte att den var kanongod. Spara den till en regnigare dag. 😉

250 g kycklingfilé
300 g grönsaker t ex champinjoner och zucchini ( jag la till broccoli & morötter)
2,5 dl höns- eller kycklingbuljong
20 cm färskt citrongräs alt. öka mängden pressad lime
2 tsk färsk riven ingefära
7 dl kokosmjölk
1-2 tsk hackad röd chili
2 msk fisksås
1 msk socker
1 msk pressad lime

Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Strimla kycklingen fint, stek några minuter tills den fått färg. Skär grönsakerna i fina bitar och fräs tillsammans med kycklingen.

Koka upp buljongen i en kastrull. Krossa citrongräset lätt.

Blanda ner kyckling, grönsaker, citrongräs och ingefära i buljongen, låt koka några minuter. Tillsätt kokosmjölk, hackad chili, fisksås, socker och pressad lime, koka upp igen. Dekorera med färsk basilika ev. rivet limeskal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *