Gjorde en ”poolish” inatt när jag inte kunde sova. Förhoppningsvis blir det lite coola baguetter av dem ikväll.

Sen har jag lagt till en ny sak på min önskelista. Jan Hedhs Brödbok.
brod.jpgVi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.

Lovely!

En poolish består förresten av en ½ tsk torrjäst, 1½ dl vatten och 2 dl grahamsmjöl. När man rört ihop det ska det få vila i 8 timmar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *