rakmacka.jpg

Jag skäms för att säga det men den här gjorde jag som förrätt till nyårsafton. Bloggen är sorgligt uppdaterad men jag lägger inte ner, jag bara pausar lite. Dessutom så håller vi precis på och renoverar köket och det om något borde stimulera lagamatlusten. 😉

Ingredienser

Ca 6 personer

Rhode Island-dressing.
1 kg tinade räkor
6 hårdkokta ägg
6 skivor vitt bröd, jag tog Pågens rostade
majonnäs
2 salladslökar eller mer om du gillar lök
3 avocados
några blad romansallad
salt & peppar

Dekoration
½ cocktailtomat
1 citronskiva
basilikablad

Tina och skala räkorna. Gör Rhode Island-dressingen. Koka ägg. Hacka salladslöken och lägg den i en större skål så att du har plats att blanda. Hacka äggen och ha i dem också, se till att de inte är varma. I med räkorna och precis tillräckligt med dressing så att det blir en någorlunda fast röra. Smaka av med slat och peppar. Ställ åt sidan.

Rosta bröd och bre på lite majonnäs, lägg på ett salladsblad och skiva en halv avocado som du sedan fördelar fint över salladsbladet. Klutta på en lagom mängd räkröra och dekorera med tomat, citron och basilikan.

Klart!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *