Jag hade 22 inlägg liggandes bland Utkast så det är väl på tiden att jag börjar beta av dem. En underskattad del på kycklingen som får alldeles för lite uppskattning är kycklingklubbor. Köttet är mört, går fort att laga till, lätt att äta, smakar så gott osv.

Det brukar inte skilja så mycket när jag gör marinader, ibland lägger jag till extra mycket citronpeppar och har i rivet citronskal, ibland mixar jag ner den färska kryddan som jag är sugen på för dagen. Det jag nästan alltid brukar göra när jag gör marinader är att mixa ihop allting.

En typisk marinad:
3 cocktailtomater
några nävar färsk basilika
2 vitlöksklyftor
ibland en kvarts gul lök
salt & peppar
citronpeppar
lite tjock balsamvinäger
grillkrydda
paprikapulver
vegeta (nu finns det en utan natriumglutamat yeay)
olivolja, jag brukar hälla så att det nästan täcker resten

Sen mixar du alltihop så att det blir en hyfsad slät sörja. Stoppa kycklingklubborna i en plastpåse och häll över marinaden. Låt den dra så länge du har tid med, ibland kör jag dem i ugnen på direkten och ibland låter jag dem marinera i två dar.

Så här ser de i alla fall ut när man hällt ut dem i formen. 🙂

Efter att man har haft dem på 225° i ugnen i ca 25-30 minuter eller kortare tid om du har varmluftsugn så ser de ut så här. Fina va?

Man kan göra massa saker med kycklingklubbor, man kan krossa cornflakes och rulla dem i, hacka nötter och ha på. Göra en apelsinmarinad om man gillar lite sött, som sagt en hel del, det är bara att experimentera. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *