IMG_5521

Eller minutmajonäs kallas den också. Det finns ett flertal varianter men jag gjorde om receptet till mitt. Det är antingen ett eller två av nånting. Fiffigt va? Detta för att JAG ska kunna komma ihåg den om jag inte har tillgång till receptet eller internet. Självklart kan man variera den i all oändlighet, vitlök, lime, saffran osv. för att lätt göra om den till olika aiolis. Just idag gjorde jag bara vanlig majonäs till min räkmacka.

Ingredienser:
1 ekoägg
1 tsk dijonsenap
1 krm himalayasalt
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl kallpressad rapsolja
lite cayennepeppar
Ev. citron om man vill.

1. Blanda alla ingredienser i en burk där man får ner stavmixern. Blanda alla ingredienser och låt stå tills det blir rumstempererat.
2. Mixa, det ska bli tjockt.
3. Klart!

Min lillvippa undrade såklart vad jag gjorde i köket. – Vaffö fotar du mamma?

IMG_5524

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “112-majonäs”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *