IMG_5550
(Jag lyckades fota i det sista kvällsljuset, tjohoo!)

Jag såg en variant på det här receptet för längesen hos Jenny men kom mig inte för att testa förrän nu. Hade dessutom tappat bort det men kom ihåg kladdkaka och 400 g smör så det var lätt att googla upp. 🙂 Och förlåt, jag ändrade om lite, jag klarar helt enkelt inte av så mycket socker som originalreceptet. Nästa gång testar jag nog tom med 3 dl socker eller stevia istället för socker. Jag la serverade den med lite vispad crème fraiche och jordgubbar. Ungarna förstod dock inte varför de inte bara kunde äta smeten. 😀 Och ja jag vet, 400 g smör! Men god var den!

Efter provsmakning så kan jag konstatera att minskning av sockret var en fullträff. Ska tom minska mer nästa gång. Däremot skulle jag tänka mig att öka mängden kakao till 2 dl, tillsätta 2-3 msk kaffe och kanske bara ha den inne 40 min. Såklart skiftar det från ugn till ugn.

Ingredienser:
400 gram smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
2 msk äkta vaniljsocker
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
3. Smält smöret.
4. Knäck i äggen och tillsätt det smälta smöret. Blanda ordentligt till en slät kräm.
5. Lägg bakpapper i botten på en springform och häll i smeten.
6. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
7. Låt kakan kallna ordentligt innan den tas ur sin form och skärs i bitar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *