Jag överraskade sambon med en övernattning på Häringe slott som faktiskt bara ligger nån mil från oss. Det var en sen födelsedagspresent som blev väldigt uppskattad. Den stora behållningen var faktiskt smeden som vi träffade i salongen och pratade med ett bra tag. Han hade arbetat med smidessaker till Häringe slott redan på 50-talet så ni förstår historian bakom. Det jag kan säga lite kort, maten, frukosten och personalen, underbar!
Rummet var nog bland det fulaste jag bott i. Det såg helt enkelt ut som om nån kräkts upp en tapet, valt ut möblerna ur nån hotelmöbelkatalog, fyndat kakel på Bauhaus och lånat mormors gamla lampor. Inte riktigt slottsfeeling över det om man säger så. Vi bodde i Wenner-grens pavljong så jag tror att rum i de andra husen kan se annorlunda ut. Men det var såklart trevligt ändå. Ska strax berätta mer om maten men jag börjar väl i rätt ände.
<modeblogg>
Jag hade rotat fram Jennies gamla mammaklänning ur garderoben. Nej, jag är inte gravid, den är bara väldigt bra som klänning ändå. Gillar flikarna längst ner. Och färgen såklart. 😀 </modeblogg>
Men tillbaks till maten. Jag har ätit på Häringe två gånger tidigare och en av gångerna så åt jag grillad tonfisk eller hjort med blåbärssås & potatiskaka. De bar alltså in allt på fat och man fick välja vad man ville ha. Jag kunde inte välja och smakade på allt men kunde inte välja en favorit ändå för allt var så gott. Och den där blåbärssåsen! Sweet jesus säger jag! Den hemsöker mig fortfarande. Jag grinade nästan när jag blev så mätt att jag inte orkade äta mer, så god var den!
Jag blev inte besviken den här gången heller även om inget slår blåbärssåsen. 😀
Förrätt: Oxfilécarpaccio med syltade nypon, hyvlad västerbottenost samt sallad på senapskål, kallpressad raps & rökta mandlar – Jag älskar carpaccio och den var god men de syltade nyponen tog överhanden. Om man bara minskade lite på det, saltade carpaccion liiitegranna så hade den varit perfekt. Rucolan, also known as senapskål var krispig, pinfärsk och smakade nåt heelt annat än den ibland trötta påsrucolan på ICA.De rökta mandlarna lär jag definitivt norpa till nån egen förrätt. Allt som allt: 3½ koalor
Varmrätt: Gödkvalsentrecôte med citron – & timjansmör, röd & grön tomatsallad samt potatisgratäng – Jonne tyckte att det här var bland det godaste han ätit. Smöret var en riktigt smakhöjare. Den lilla touchen av citron var verkligen pricken över iet. Potatigratängen var superb, lika bra som den vi gör hemma, skyn gudomlig osv. Det enda minuset från min sida var de skivade tomaterna. de var snyggt upplagda men skivade tomater är bara jobbiga. De är för stora så de måste skäras, de är för tunna så de smakar inte så mycket. Vet att det inte ser lika fint ut på tallriken men jag hade antingen grovhackat dem eller tärnat dem i mindre bitar, det hade gett mer smak. Köttet var perfekt stekt, vi bad om medium och fick en fin köttbit, lätt rosa i mitten. Underbart! Så 4 koalor.
Efterrätt: Mörk choklad- och kolapaj med portvinskokta körsbär – Man hade kunnat döda nån med den här efterrätten. Jag gillar choklad men jag blev proppmätt efter en tredjedel av kakan. Hilfe! Den var fint komponerad men inget som man direkt äter efter en maffig köttbit. Mycket efterrätt för pengarna. 🙂 3 koalor!
Ett tag trodde jag att sambon flytt fältet men han kom som tur var tillbaks efter en stund. Vi höll igång till ett innan vi gick tillbaks till rummet och däckade så vi var något trötta dagen efter. Vissa var mer bakis än undertecknad om man säger så. 😉 En oväntat överraskning på frukostbordet var att äggröran smakade som om den var gjord på färska ägg, inte de där på flaska. Med tanke på Häringes ekotänk så tror jag att de var ekologiska också, den smakade i alla fall som om den var det.

Vilken mat! Det ser verkligen fantastiskt ut!
Hej! Vad glada vi blir att ni gillar oss – sÃ¥ fint beröm för maten! Hoppas ni kommer tillbaka snart. Om du väljer att bo i Kavaljersflygeln istället kommer du tveklöst att gilla rummet ocksÃ¥.
Välkomna snart igen!
Hej Sofia!
Jag anade att inte alla rum sÃ¥g likadana ut. Vi kommer säkert tillbaka igen. MÃ¥ste bara säga att er kökspersonal och servering är oerhört charmiga. Det sa vi till dem ocksÃ¥ men det fÃ¥r ni gärna säga igen. Vet att nÃ¥gra jobbade extra sÃ¥ där gjorde ni en bra rekrytering. 🙂
Det var topppklass pÃ¥ maten sÃ¥ det rekommenderas. 🙂