27 biffar blir det! Rödbetor, färs, kokt potatis, grädde, senap & kryddor i.

Vi gjorde en variant på rödbetsbiffar i provköket för en tid sedan. Kommer i kassen vecka… (får återkomma om det) men då grovrevs de och det var lite andra kryddor och sånt i. Det här är inget regelrätt recept men går ändå bra att testa. Köpte ett stort tråg med nötfärs och hade 1 kg rödbetor som jag skalade och finrev. Lat som jag är så använde jag matberedaren. Hade även 3 överblivna färdiga bakpotatisar som revs ner.

Så, blanda
ca 1½ kg nötfärs
1 kg finrivna rödbetor
3 kokta rivna bakpotatisar eller 5-6 vanliga
3 finhackade rödlökar (vanlig går också bra, jag körde dem i matberedaren)
1½ dl vispgrädde
½ dl senap (valfri sort)
2 ägg
Eventuellt färsk eller torkad timjan om du har
salt & peppar

Skälet till att jag inte anger kryddmåtten är för att jag bara hystade i lite salt och peppar allt eftersom och smakade av så jag vill inte ljuga ihop nåt men det krävs mer salt än man tror då det är mycket färs och rödbetor.
Man kan även grovriva rödbetorna och ta mindre mängd, det är bara att prova sig fram. Mina blev väldigt saftiga och porösa så jag rekommenderar verkligen att riva ner grönsaker i biffar. 27 biffar blev det allt som allt.

Det bästa i kråksången är att man sätter ugnen på 200°, formar biffarna och lägger på plåt sedan kan man köra båda plåtarna i ugnen (varmluft) i 20-25 minuter beroende på hur stora man gjort dem så man slipper stå och stek och få stekos i hela köket. Bra va?! På bilden är de alltså ostekta. Tog ett foto med Iphonen och sedan glömde jag dokumentera resten.

Om du testar receptet så får du väldigt gärna berätta vad du tyckte!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *