Om man har fördelen att bo i en förort så är det ett ypperligt tillfälle att ta vara på dess fördelar. Är uppvuxen i Fittja och överallt där det bor mycket invandrare poppar det upp små ”inhemska” butiker med spännande produkter i, Haninge är inget undantag. En sak som jag verkligen älskar är smågurkor. Inte Västeråsgurkorna med tjockt skal utan vanliga gurkor i litet format. När jag var liten brukade mamma säga att vi skulle gå upp till ”turken” och handla och jag var alltid lika glad för förutom gurkorna fanns det rostade pumpafrön, krämig fårost, roliga kakor, sesamkakor osv. och av nån anledning är deras frukt och grönt alltid bättre än ICA:s.
Innan jag får några ilskebyttor på halsen så kan jag säga att mamma är första generationens invandrare och benämningen ”turken” har aldrig varit menat som nånting rasistiskt. I hennes land benämner man saker för vad de är liksom och det var ett sätt att särskilja en butik från en annan och vi gillar turkar och alla andra sorters människor också. Så.

Tillbaks till butiken. Uppe i Brandbergen finns det ett litet livs med roliga grejer. Igår slank jag förbi för att se om de hade ”mina” gurkor och det hade de! Förutom gurkorna så köpte jag två helt gula, mogna mangos för ett kilopris på 50:-, stora fina äpplen och persikor som smakade gudomligt så jag måste verkligen tipsa om era lokala handlare. ICA-butikerna får ju sina produkter från sitt stora centrallager medan de flesta småbutiker köper direkt från grossist så i alla fall jag tycker att det är en skillnad i kvalitet. I vissa fall har man sån tur att de säljer bulgarisk fårost. Har ni smakat den någon gång? OMG säger jag bara.

På agendan idag står bad och mata änder. Dessutom så föreslog jag för tjejerna att vi skulle laga egna köttbullar tillsammans. Får se om vi hinner med den saken men jag tänkte verkligen bli ännu mer aktiv med att låta barnen vara med i matlagningen. Jag är ingen lekmamma såvida det inte är Lego de leker med men de tycker om att vara med och hjälpa till så jag ska verkligen se till att laga mat med dem när tiden finns. Imorgon börjar jag jobba igen så då blir det förhoppningsvis mer traditionell matlagning. 🙂 Har även en idé som jag fnular på för att komma igång lite mer med lite roligare matlagning, det ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Litet tips om smÃ¥ handlare”

  1. Bra tips! Jag gillar också mindre handlare och köper gärna mitt frukto ch grönt på Hötorget eller fruktståndet på min gatan. Så mycket bättre priser och med mer personlighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *