#blogg100 nr.11

Soppa

(Niiih! Med galna ungar, varma mackor och en ugnspannkaka som behövde vaktas så glömde jag fota.Tänkte först posta ett inlägg utan foto men det gick uppenbarligen inte för vem tror ni gick och la upp en portion bara för foto? OCH spädde med vatten så att den skulle ”se rätt ut”. P S Y C H O… Jag behöver officiellt psykhjälp. 😉)

Let’s face it, ibland vill man bara att det ska gå snabbt, smaka ok och att man slipper mycket disk. Jag rotade runt i kylen och räddade en broccoli som såg mer gul än grön ut (ingen fara, jag skar bort det fula), fann broccolipåsen i frysen som aldrig får plats och som man får trycka in med våld och lite lök i rotfruktslådan. En enkel soppa helt enkelt. Har du nån trött grönsak i kylen kan man lätt gömma den i soppan, jag lovar.

Ingredienser:
600g valfri broccoli
1 gul lök
5-6 potatisar
2 kycklingbuljongtärningar
salt & svartpeppar

1. Koka potatis i en kastrull tills den är klar. Skölj med kallt vatten och skala dem när de svalnat.

2. Skala och skiva lök och lägg i en kastrull. Om du har färsk broccoli, ansa och hacka den innan du lägger den i kastrullen. Häll på vatten så att det täcker (ca 5 dl), tillsätt två buljongtärningar och låt koka upp. Låt sedan småputtra tills grönsakerna är mjuka, ca 10-15 min.

3. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt 1 dl vispgrädde. Tärna potatisen och vänd i den. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *