Fiskbiffar
Jag var ju på en alldeles tokrolig workshop i Goa Göteborg för en tid sedan. Då bjöd Sonja på örtiga fiskkakor som var så himla goda. Det här är inte exakt samma recept men man kan antingen laga mitt eller Sonjas. De är båda goda.
Jag gör mina i matberedaren men det går bra att använda en stavmixer i en bunke, det blir lite meckigare bara. Örterna kan varieras. Idag passade jag på att fylla mammas frys med dessa. Hon smakade dem hos mig för en tid sedan tillsammans med Sonjas ärtskottsmajonnäs och älskade dem. Därav det fullkomlgt usla fotot men smaken är förhoppningsvis huvudsaken. 🙂

Ingredienser:
1-2 salladslökar
1 msk maizena
1 ägg
1 näve persilja
1 näve gräslök
5-600 g vit fisk
5-600 g lax
1-1½ tsk salt (jag använde mitt örtsalt
2 krm svartpeppar
(valfritt 1-2 msk citronsaft)
smör att steka i

1. Grovhacka örter, och salladslök och lägg i matberedaren med ägget, maizenan och salt och peppar (+ citronsaften om du vill ha det i). Mixa så att det blir hyfsat slätt, lite gröna bitar gör såklart ingenting.

2. Skär fisken i 5 cm stora bitar och lägg i matberedaren. När du mixar, se till att det inte blir helt slätt, det är godare med lite hela fiskbitar i.

3. Forma fisksmeten till biffar med blöta händer.

4. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna 2-3 min/sida på medel-medelhög värme.

5. Klart!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *