Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk 3%
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vanillinsocker
Chokladkräm:
100 g smör
2 dl visp- eller mellangrädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
Garnering:
1-2 dl kokos
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölken. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna, ca 30X40 cm.
Grädda i ugn vid 225˚, 10-15 min. Strö lite socker på ett smörpapper. Stjälp upp kakan.
Dra av papperet. Pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar. Låt kakan kallna.
Krämen:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao. Koka krämen tills den tjocknar, ca 5 min. Bred den över kakan. Strö över kokos. Skär kakan i 30 bitar.
Ger ca 30 st.

Jag bara älskar kärleksmums! Gör dock mina utan grädde men dina ser onekligen smaskiga ut :tongue:
Helt underbar kaka
den bästa receptet på kärleksmums på internet.har gått igenom många men fastnade för den här.och den blir perfekt.