Den här bloggen är tyvärr mer eller mindre avsomnad pga ett underbart litet yrväder som kollrat bort sin mamma fullständigt men då och då lägger jag upp nånting. Den här gången är det mitt första försök att sätta mitt barnmatslagande på pränt. Här kan man snacka höfta. 🙂
Det här är alltså ett recept för en 8 månaders bebis och det blir 3 st (2 dl) barnmatsburkar. Om du vill ha det till en mindre bebis som inte lärt sig äta bitar än så är det bara att mixa allting på slutet.
Observera att jag inte är nån barnmatsexpert men jag följer BVC:s råd om barnmat.

Ingredienser

1 kycklingfilé
1 morot
1 stor potatis
1/4 purjolök
1/4 gul lök
1 liten bit squash
majs
1½ dl vatten
2 dl matgrädde, jag valde laktosfri

Saltfri buljong
Paprika
Ingefära
Svartpeppar

Osaltat smör/olivolja att steka i

Nyckelordet här är finhacka!
Riv moroten, potatisen på den grövsta delen av rivjärnet och lägg åt sidan. Finhacka squashen, ta fram fryst majs, ungefär ½ dl.

Hacka purjolöken, löken och fräs i pannan på medelstark värme med lite smör eller olivolja så att de får lite färg. Det går bra med vilket som egentligen, jag hade båda. Skär bort eventuella senor och skinn från kycklingfilén och hacka i små, små bitar.
Fräs kycklingen tillsammans med löken, fortfarande på medelvärme, det behöver inte bli hårdstekt.
När den verkar genomklar så häller du på 1½ dl vatten så att det knappt täcker. Ta ½ tesked saltfri buljong (om du inte har det så kan du skippa det, det förhöjer bara smaken) och blanda ut det i vattnet.

img_4766.jpg

I med potatisen. moroten och majsen och rör runt lite i pannan. Häll på grädden, jag hade i så mycket att det täckte och det blev ca 2 dl. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter, ha sedan i squashen och låt det fortsätta puttra tills potatisen och moroten mjuknat.

img_4768.jpg

Krydda med ingefära, svartpeppar och paprika. Du kan i princip välja vilka kryddor du vill bara de inte innehåller salt. Allting ska ha kokat ihop litegrann så om du har mycket vätska kvar kan du låta det puttra ett tag till.
Sen är det klart!

img_4771.jpg

Nu är det bara för dig att frysa in maten eller ge din bebis en god måltid. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *