bulgur_biff.jpg

Ingredienser:

Ca 600 g köttfärs
1 näve färsk basilika
3 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt & peppar
Kött & grillkrydda (Knorrs)

Bulgur
Squash
Champinjoner
1 vitlöksklyfta
Salt alt. buljongtärning

1 pkt creme fraiche
4 matskedar majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
Lite vegeta
Salt & peppar
En skvätt citron eller lime

Blandad sallad och en avocado

Koka bulgurn enligt anvisningarna på paketet.
Gör vitlökssåsen och ställ in den i kylen.
Hacka basilikan och vitlöken fint. Blanda ner dem i köttfärsen tillsammans med lite olivolja och kryddor. Forma köttfärsen till biffar och stek dem i valfritt matfett. När du stekt klart dem lägg dem åt sidan men spara matfettet i pannan.
Dela champinjonerna i skivor eller klyftor och fräs på dem i samma matfett med 1 hackad vitlöksklyfta. Skiva squashen och dela på 4. alt. hacka den i mindre tärningar. När champinjonerna slutat ”vattna” sig och börjar få färg har du i squashen och steker den nån minut bara.
Smaka av med salt & peppar. Blanda grönsaksröran i den färdiga bulgurn och rör om.
Servera med en sallad och lite avocado.
Enkelt men gott och ja, det är en jäkla massa vitlök i men jag gillar vitlök, ok? 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

3 comments on “Köttfärsbiffar med bulgur”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *