IMG_4232

Jag gick lite bananas på COOP nu när jag var och handlade. Hämtade även ut mitt ex av Råsmart Familj (den släpps i januari) så nu känner jag mig väldigt inspirerad. Kom på att jag glömde köpa kokosfett men det får bli en annan dag.

Det jag köpte med mig hem: Snabb Miso, som jag sippar på just nu och ärligt talat så är den på sushistället mycket godare men den här funkar. Ska kolla in den andra som finns på MAXI också, det är det där asiatiska märket.

Berry Boost, till ungarna (och mig) som muta, istället för godis. Jag försöker minimera deras godisintag i den mån det går och de är faktiskt rätt förtjusta i torkade bär och frukt. Just Berry Boosten fick MVG av Nike som ylar: -Meeer!

Shoyu & Tamari, olika sojor som man kan ha i matlagning
Furikake, typ kryddblandning som man kan ha på lite allt möjligt. Jag köpte sashimi på sushihaket och sprinklade Furikake över laxen. I like!

Tamarirostade pumpafrön, bara för mig, ha ha!

Örtsalt med ramslök, nåt att ha på äggen kanske?

IMG_4234

Förutom det så var syrran i Marocko, på marknaden i Marrakech (ni vet där de spelade in 6 & the City-filmen) och kom hem med arganolja i olika former. Googlade lite på det och det ska visst vara oljornas Rolls-Royce. Taffel skrev om den. Och det här hittade jag:

Arganolja, argana spinosa, växer endast på ett ställe i världen, nämligen Marocko. Arganfruktens frön är fulladdade med antioxidanter, höga halter av vitamin E, omega 9 och omega 6 fettsyror. För att tillverka 0,3 kilo arganolja krävs det 9 kilo nötter som växer på arganträdet och hela 8 timmars arbete då oljan utvinns för hand.

Väljer du att hälla den exklusiva oljan på salladen kan du få fantastiska hälsoeffekter såsom sänkta kolesterolhalter, och hjälp mot inflammatoriska sjukdomar som atros och reumatiska tillstånd.

Hon kom dessutom hem med Ras-el-hanout.

IMG_4235

Ras-el-hanout är en Marockansk kryddblandning som passar bra till couscous, ris och grönsaksrätter, men även till köttgrytor, köttfärs, lamm och kyckling. Blanda med citron eller limejuice och gör en marinad för grillat kött eller kyckling.

Innehåller paprika, spiskummin, ingefära, koriander, gurkmeja, svartpeppar, fänkål, kryddpeppar, cassia, kardemumma, galangal, muskot, long pepper, lagerblad, kummin, cayennepeppar, kryddnejlika, mace, cubeb peppar, svart kardemumma, rosenblad, lavendel och saffran.

Har aldrig i hela mitt liv lagat marockansk mat, eller Tagine som kryddan är vanligast i men jag får väl göra det snart. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *